Het onderhouden en schoonmaken van rvs producten.

RVS(roestvast staal) ook wel inox genaamd heeft een chroom-oxidelaag die ervoor zorgt dat deze producten een oppervlakte heeft die roestvast is.

De algemene opvatting over rvs is dat deze niet kan roesten. Dit is een onjuiste bewering. Het milieu en weersinvloeden hebben een grote invloed op het uiterlijk van rvs. Als men de rvs producten die bloot staan aan de buitenlucht regelmatig onderhoud dan is de kans op roestvorming, vliegroest of het bruin uitslaan minimaal.

Kleine stofdeeltjes die zich in de lucht bevinden kunnen zich gaan hechten aan het rvs oppervlak. Wacht men te lang met het schoonmaken van de rvs huisnummers, deurbellen of andere rvs producten dan kunnen deze deeltjes zich "invreten" in het rvs oppervlak en gaan roesten, het zgn. "vliegroest". Dit kan echt roest worden als men geen passende maatregelingen neemt. Regelmatig afnemen met een sopje of behandelen met een rvs onderhoudsspray zal dit voorkomen. Gebruik geen producten met zuren of ijzerhoudende materialen.

Voorkom het in aanraking komen met staal producten en regelmatig onderhoud zal het estetische uiterlijk ten goede komen.